Welke soorten elektrische auto’s zijn er?

3 Soorten elektrische auto’s zijn er:

-Plug-in hybride
-Elektrische auto met een Range extender
-100% elektrische auto de BEV.

 

Plug-in hybride

Een hybride auto heeft zowel een brandstof als een elektromotor aan boord die voor de aandrijving zorgt.
Door zowel aandrijving van de benzine of dieselmotor in combinatie met de elektromotor heb je van 2 krachtbronnen aandrijving waardoor het optrekken vanaf stilstand zeer snel is.

Nadeel is wel dat je geregeld de accu’s moet opladen, maar dit kan makkelijk thuis gewoon met 240 volt.

Range Extender

Wat is een elektrische auto met een range extender?  U rijdt in eerste instantie 100% elektrisch op de accu, wanneer de accu tot een bepaald niveau leegraakt  start de benzine of dieselmotor automatisch en drijft een dynamo / generator aan die vervolgens de accu voorziet van stroom zodat je atijd elektrisch rijdt.

Voordeel: de actieradius is hetzelfde als een normale benzine of dieselauto.
Doordat de range extender (benzine of dieselmotor) meestal weinig cilinderinhoud heeft (1000 a 1300 cc) is deze wel zuinig in verbruik en kan je wellicht meer kilometers afleggen dan met je huidige auto. 

 Nadeel: Als je alleen elektrisch wilt rijden zul je geregeld stroom moeten tanken, de actieradius hangt af van de opslagcapaciteit van de accu maar is zo rond de 40 km kun je volledig elektrisch rijden.

BEV

BEV is een engelstalige benaming wat betekend battery electric vehicle, dit is zoals de benaming al zegt een volledige 100% elektrische auto. Ook de benaming EV (electric vehicle) wordt vaak gebruikt voor de benaming van een elektrische auto.
Beide benamingen gaan over hetzelfde, een volledig elektrisch voertuig.


Leave a Reply

*